Roliga historier

IT-vitsar.

"Varför hade blondinen fotavtryck på dataskärmen?
- För att hon försökt gå ut på internet."

"Det blir bara stjärnor när jag skall skriva in lösenordet."

"Ett socialt liv? Var kan jag ladda ner det?"

Den store jägaren

Den store jägaren kom in på baren och började skryta om att han kände igen hudar och kulhål på nedfallet vilt.

- Knyt för en ögonbindel och ställ upp lite öl och ta hit lite djurhudar så ska jag tala om vad det är för djur.

Vadet antogs och djurskinn togs fram. De satte för en ögonbindel och gav honom ett skinn. Han började känna fram och tillbaka på skinnet och sa:

- Det här är antilop skjuten med en 22:a.
Och det var naturligtvis rätt. Fram med ett nytt skinn.
- Det här är en tiger skjuten mitt i hjärtat med en 308:a.

Rätt igen och nya öl. Så höll det på hela kvällen och till sist ragglade han hem och la sig. Nästa morgon när han tittade sig i spegeln hade han fått ett riktigt blåöga och han sa till sin fru:
- Visserligen var jag full när jag kom hem igår, men inte slogs jag väl?
- Nää, svarade frun, det var jag som gav dig snytingen. Du kom hem och full som stryk, satte handen innanför mina trosor och gnuggade runt lite och sen så sa du:
- Skunk, dödad med en yxa.

En Snöskottares dagbok  

9:e December
Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något vackrare ställe i hela världen? Att flytta hit var det bästa jag någonsin gjort.

Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick ta en vända till med snöskyffeln. Vilket underbart liv.

12:e December
Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på julen skulle ju vara förskräckligt! Harry säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte att det är möjligt. Harry är en trevlig människa. Jag är glad att han är vår granne.

14:e December
Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra. Vinden gjorde mig lite kall, men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna. Detta är livet!

Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.

15:e December
50 cm till. Sålde min van och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar. Frugan vill skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera men jag tycker det verkar löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.

16:e December
Snöstorm i morse. Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade. Ont som fan. Frugan skrattade i en timme...Roligt..

17:e December
Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.

20:e December
Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där vita skiten i natt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen. Snöplogen kom två gånger idag. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta, men dom var upptagna med att spela hockey sa dom. Jag tror dom ljuger. Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men dom var slut. Dom får kanske hem fler i mars. Jag tror dom ljuger. Harry säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka mig en räkning på jobbet. Jag tror Harry ljuger också!

22:a December
Harry hade rätt om att det blir en vit jul. Det föll 32 cm till av vit jävla snö inatt och det är så inihelvete kallt att det antagligen inte kommer att smälta förrän i Augusti! Det tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta i morse, sedan blev jag pissnödig. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen så var jag för trött för att skotta. Försökte hyra Harry att ta hand om snöröjningen resten av vintern eftersom han ju har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag tror att den jävla skitstöveln ljuger!!

23:e December
Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag skulle juldekorera huset i morse. Är hon helt jävla slut eller? Varför sa hon inte det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde det men jag tror fan kärringjäveln ljuger!

24:e December
15 cm. Snön har blivit så jävla hårt packad av snöplogen att jag bröt av skyffeljäveln. Tror jag fick en hjärtattack också. Om jag får tag på han som kör plogbilen så ska jag fanimej ta tag i pungen på han och dra han genom snön! Jag vet att det jävla psykot gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag skottat färdigt, sen kommer han i 100 knyck och plogar igen allt.. Tanten ville att vi skulle sjunga julsånger medans vi öppnade julklapparna men jag var för upptagen med att spana efter plogbilen..

25:e December
God jul. 50 cm till av förbannad jävla snö!!. Blev insnöad. Tanken på att skotta får mitt blod att koka. Gud vad jag hatar SNÖ!!! Plogbilsföraren stannade till idag och frågade hur läget va, jag slog till den jäveln i huvet med skyffeln...

26:e December
Fortfarande insnöad. Vad fan skulle jag flytta hit för, jävla håla!! Och allt var HENNES idé.. Hon går mig på nerverna...

28:e December
Fortfarande insnöad. Satmaran gör mig galen.

29:e December
25 cm till. Harry säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in. Jävla dumskalle, tror han att jag är helt sänkt eller??

30:e December
Taket rasade in. Plogföraren har stämt mig på 1 miljon för att jag slog honom i huvet och kärringen har åkt till sin mamma...

31:a December
Eldade upp hela jävla hushelvetet.. Ingen mer snöskottning här!!

8:e Januari
Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig men varför är jag fastbunden i sängen?

Författare okänd.

Hundus Idiotus.

 

Nu förstår ni vad alla ickehundägare redan begripit.

Hundus Idiotus = latin för hundägare är en sjukdom med ett långdraget förlopp.

Den kan drabba alla, oavsett kön, ålder eller tidigare ställning i samhället.

Tendensen tyder på att den i vissa fall är ärftligt.

Långtidsstudier har visat att tillfrisknandet är lågt.

Första symtomen är en längtan efter en egen hund.

Sjukdomen slår ut på allvar när patienten köpt hund.

Då ses de ute i vilket väder som helst, till och med i hagel,drivis och under bästa sändningstid på TV.

Vandrande ute på gatorna likt zombies med sina hundar.

 

Ett annat symtom som är väldigt vanligt är att personen ifråga ses springa omkring ensam i skogen. Med ett tomt koppel i handen samt en ansiksfärg från högröd till en blåaktig nyans, vilt skrikande "KOM HIIIT".

Erfarenheten säger att man ej bör försöka få kontakt med den hysteriska hundägaren, då detta är totalt meningslöst i lägen som ovan beskrivits.

 

Annars ses ofta hundägaren stående i gatukorsningar och på trottoarer i nära samspråk med andra hundägare, trots att de bevisligen aldrig har träffats tidigare.

 

I ett senare stadium ändras sjukdomsbilden till att bland annat omfatta sömnsvårigheter samt en lättsinnig inställning till pengar.

Tidigt på morgnar, företrädesvis lördags- och söndagsmorgnar, ses de packa sina bilar fulla med matsäck, små fällbara tältstolar, hundfilt, hundburar, hund/ar, sömniga ungar samt en motsträvig livspartner.

Efter varierande antal timmar av bilkörning tillbringas dagen enligt följande exempel:

Sittandes på de medhavda tältstolarna i flera timmar, intensivt tittande på andra patienter som springer runt i en ring.

Därefter springer dom själv ett par varv och får då olikfärgade plastband, som de visar glädje över, ibland besvikelse.

Uppskattat värde på plastbanden är ca 20-30 öre. Uppskattade utgifter under en sådan dag är mellan 1000-1500 kr.

  Det finns även andra symtom, som till exempel när patienten ses springa omkring i skog och mark, med ett långt snöre mellan sig och hunden.

Om hunden någon gång stannar vid en pinne kan stor glädje och tillfredsställelse ses hos patienten.

 

BEHANDLING:

När ovannämnda symtom känns igen finns det inte längre någon tvekan om att sjukdomen har fått fäste och behandling torde vara resultatlös.

Vetenskapliga undersökningar har dock visat att patienterna själva inte upplever sin sjukdom speciellt besvärande.

Då de i regel är ganska glada och nöjda, kan man med ett gott samvete låta dem hållas och se dem som ett pittoreskt inslag i vårt samhälle.


 Leg. Psykiater

Besse R Wisser

Författare okänd.

Älgjakt

Under älgjakten i Norge ville man förhindra att folk sköt varandra istället för älgarna, så man beslutade att vidta extra försiktighetsåtgärder. Alla jägare skulle t ex ha en pannlampa på huvudet, och dessutom skrika "Jag är inte en älg, jag är inte en älg", för att förhindra alla möjligheter till missförstånd.

Detta till trots var det ändå en person som blev skjuten. Jägarna som sköt honom skulle förklara hur olyckan kunde ske:
- Vi trodde han skrek "Jag är en älg, jag är en älg". Säg doktorn, kommer han att klara sig?
- Han hade haft större chanser om ni inte hade flått honom….

En svensk sitter på ett café och äter frukost intill honom sitter en Norman som tuggar tuggummi.
Och Norsken frågar, äter ni hela brödet i Sverige?
Svensken säger det är klart vi gör.
Det gör vi inte i Norge .
Där äter vi bara det innersta av brödet och brödkanterna samlas i en container bearbetas & formas till croissanter här i Sverige.
Äter ni marmelad till brödet också? ja det är klart vi gör det.
Det gör inte vi i Norge.
Där äter vi bara färsk frukt till frukost skalet samlar vi i en container bearbetas och formas till marmelad i Sverige.
Då frågar svensken har ni sex i Norge ?

Norsken svara klart vi har sex.
Vad gör ni då med kondomerna efter? Vi slänger dom.
Det gör inte vi i Sverige vi samlar alla använda kondomer i en container bearbetas & formas som tuggummi till Norge.